Zastava Srbije

"ПОКРЕТ ЗА РАЗВОЈ СРБИЈЕ" је непрофитабилно удружење грађана, окупљених око идеје борбе за бољи живот грађана Србије. То намеравамо да остваримо залагањем за: економски просперитет, побољшање услова живота, унапређење социјалне и друштвене застите, унапређење система образовања и васпитања, борбу против сиромаштва, неговање спортског начина живота и указивање на погубан утицај дроге, алкохолизма и насиља нарочито код младих, као и борбом за очување менталног здравља народа.

ПОКРЕТ ЗА РАЗВОЈ СРБИЈЕ СВОЈИМ ПРОГРАМОМСКИМ ЦИЉЕВИМА ГАРАНТУЈЕ:
 1. БОЉИ ЖИВОТ ГРАђАНА, ПОВЕЋАЊЕ СТАНДАРДА И ПЛАТА ЗАПОСЛЕНИХ И СТВАРАЊЕ СОЦИЈАЛНЕ СИГУРНОСТИ.

  • Како то остварити?

  • Отворићемо тржиште где наша технологија може да се пласира (Африка, Азија); испитаћемо приватизацију предузећа (успешне и неуспешне), покренути и оживети индустријску производњу.

  • Зауставити пљачку и криминал у пољопривреди – сељак је тај који носи бреме, ради а држава му непрестано закида и пљачка га.

  • Развијати услужне делатности – развој државе се огледа по броју запослених у услужним делатностима. Ми смо још увек пољопривредна држава. У индусутрији већ увелико је ера роботизације, па је хуманије радити у услужним делатностима. о Ми смо гостољубиви људи са земљом која је прелепа (имамо шуме, планине, језера, пећине, реке, здрава вода) о Главни акценат треба да буде на сеоском и бањском туризму о Органска храна, окретање природи, етно и еко села су будућност туризма

 2. БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ И КРИМИНАЛА – генератори корупције су носиоци садашње власти, који су имунитетом заштићени и тиме недодирљиви. Министри не треба да имају имунитет већ да буду пример народу. Не пише ни у једном закону да министри ако украду не треба да иду и затвор.

 3. ЈЕДНАКОСТ СВИХ ПРЕД ЗАКОНОМ – да судство буде самостално, ван контроле владе и да сви буду једнаки пред законом. И судија мора да сноси одговорност.

 4. ПОБОЉШАТИ СОЦИЈАЛУ И ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ – уништили су нам здравствени систем и треба добро осмислити начин како га вратити у првобитно стање.

 5. БЕСПЛАТНО ОБРАЗОВАЊЕ – вратити Србију у врх образовних нација, као што смо били до 1985 године. До те године смо били у светском врху на школским и студентским такмичењима, а сада нас скоро нигде нема. Систем образовања се континуирано уништава.

 6. ПОДРШКА МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА – бесплатно усавршавање и школовање на нашим универзитетима уз стипендије државе и повратак у земљу. Образовање не треба да буде привилегија богатих, већ доступно свима, а нарочито талентима.

 7. ПОРОДИЦА – основна ћелија сваког друштва. Чување и враћање достојанства и институције породице. Помагати самохраним мајкама и породицама са више деце.

 8. СПОРТСКА НАЦИЈА – потпуна афирмација спорта. Са мало улагања постижемо велике резултате. Сви спортисти су пример младим нараштајима. То је најбољи начин борбе против дроге, доколице и других порока.

 9. ПООШТРИТИ КАЗНЕ ПРОТИВ ДРОГЕ, АЛКОХОЛА, НАСИЉА – освестити и рећи омладини где то води, развијати добровољни и хуманитарни рад. 10. ИДОЛИ ОМЛАДИНЕ – узори омладини треба да буду наши пливачи, ватерполисти, рукометаши, уметници ...

 10. ТРЕБА РАДИТИ НА МЕНТАЛНОМ ЗДРАВЉУ НАШЕГ НАРОДА

 11. ДИЈАСПОРА – они треба да буду добродошли и да пренесу своја искуства овде у својој земљи.

 12. АРМИЈА – имамо уништену војску. Треба радити на јачању војске и створити војску која ће бити гарант мира и безбедности нашег народа.

 13. БОРБА ПРОТИВ СВИХ ОБЛИКА ТЕРОРИЗМА – повезујемо се са свим напредним снагама и свестрано се боримо против свих облика тероризма.

 14. СМАЊЕЊЕ НАМЕТА КРОЗ РЕФОРМУ ПОРЕСКЕ ПОЛИТИКЕ – смањење пореских захтева, од пореза на плате до успостављања ефикасне и нормалне наплате ПДВа (не по фактурисаној него по наплаћеној трансакцији).

 15. СУЗБИЈАЊЕ СИРОМАШТВА И ЗАШТИТА УГРОЖЕНОГ СТАНОВНИШТВА
 16. ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА ВЛАСТИ – не по статистичким принципима регионализације, већ по географско-функционалним целинама.

 17. МОНЕТАРНО-КРЕДИТНА ПОЛИТИКА – у финкцији развоја земље и сваког појединца који ствара нову вредност.

 18. ИСКОРЕЊИВАЊЕ МИТА, КОРУПЦИЈЕ И КРИМИНАЛА – успостављање чврстих институција и примене закона по принципу „једнакост свих пред законом“. Корупција се чисти од врха.

 19. ПОТПУНА СЛОБОДА СВИМ ВЕРСКИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

 20. ПОТПУНО ИСКОРЕЊИВАЊЕ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ – афирмација превенције заведене омладине.

 21. БРИГА О СТАРИМ, ИЗНЕМОГЛИМ, САМОХРАНИМ РОДИТЕЉИМА И ДЕЦЕ ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ – кроз повећање пензија и надокнада које су достојне за нормалан живот. Поштовани Грађани, за извеснију будућност, за бољи живот, потребни сте Ви нама као и ми Вама.

  Што се касније укључе у рад поштени, паметни и способни људи штета ће бити већа а опоравак и успон наше државе дужи.Зашто се треба учланити?
Зато што владају неспособни, корумпирани људи који нам краду наше право да живимо срећно, слободно, задовољно у љубави, радости и весељу, а све то можда због њихове неспособности и грамзиве жеље да себи приграбе што веће богатство.

Да би се то зауставило морамо да се удружимо и организујемо и изборимо за наше право да живимо срећно, задовољно, сигурно и здраво у нашој држави. Не би они никада дошли на власт да се паметни, способни и честити људи нису повукли и пустили прљавим и злим људима да загаде политику, а самим тим и наше животе и нашу дражаву.

Сад је питање да ли ће опстати држава и да ли ћемо опстати ми као народ ?

Нема времена за чекање, јер последице одлагања биће све веће и веће, и биће много теже исправити их. Зато је јасно зашто морате узети ствар у своје руке и да заједно поведемо народ Србије ка успеху и бољем и лепшем животу.

Без Вас они ће и даље владати ! Не дамо наше право на леп живот.

Заједно се морамо изборити за бољи живот ! Узми ствар у своје руке !
НОВОСТИ
 • 1

  1
  13. Jan 2013. | Одбор Београд
 • 1

  1
  13. Jan 2013. | Одбор Нови Сад
 • 1

  1
  13. Jan 2013. | Одбор Ниш
 • Курс динара поразан по садашњост и будућност Србије

  Пре само пар недеља, већина економиста се сложила да ће курс динара у 2012. години остати стабилан. Нешто опрезнија мањина је процењивала да ће курс бити стабилан бар у првој половини године. Логика која стоји иза оваквих прогноза не базира на економским анализама. Предвиђања почивају на процени о томе како ће реаговати они који одређују судбину динара. Та логика је прагматична, вероватно тачна,...

  13/02/2012. | Одбор Нови Сад
 • Посета Покрета за развој Србије и Двери рањеним Србима на КиМ

  Представници "Покрета за развој Србије" су на иницијативу "Покрета за живот Србије" (Двери) посетили рањене Србе на северу Косова и Метохије.
  Том приликом, рањеним Србима уручена је новчана помоћ.
   
  Повређени Срби који се налазе у Косовско-митровачкој болници показали су јаку вољу и снагу да истрају од одбрани својих породица и кућа, упркос боловима које су изазване бојевим мецима...

  30/09/2011. | Одбор Београд
 • Србија увезла више од 25 000 тона јабуке

  За главу би се ухватио српски сељак када би знао да смо у току 2010. године увезли више од 8.400 тона црног лука и чак 25.000 тона јабука. Земља која „пола Европе може да храни” у иностранству је набавила и око 5.000 тона пасуља, као и више од 600 тона шаргарепе, показују подаци граничне Фитосанитарне инспекције Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Увезли смо нешто мање од 4.800 тона...

  13/01/2011 | Одбор Ниш
 • Поступак против Ђелића због управљачких права

  Агенција за борбу против корупције упутила је Прекршајном суду у Београду захтев за покретање прекршајног поступка против Божидара Ђелића јер законском року од 30 дана од избора на функцију није пренео управљачка права у предузећу „Хоусе оф Еуропе Инвест Б.В.” које је 100 одсто у његовом власништву. У саопштењу Агенције наводи се да је, проверавајући тачност података из Извештаја о...

  18/01/2011 | Одбор Београд
pridružite nam se
ГАЛЕРИЈА
Srbija Mile Dragić Novi Sad Beograd
За чланове