Неодговорне изјаве на националним телевизијама и јавним медијима


Београд , Сретење 15.02.2012.год.

Данас, на дан Устанка и Уставности, на наш велики празник. Празник свих грађана на територији Републике Србије. ДАН ДРЖАВНОСТИ И ДАН ДРЖАВЕ.

У медијима који својим неодговорним гостима дају драгоцено медијско добро свих грађана Републике  Србије, имамо да се државни чиновници обраћају Нацији са ставовима који вређају достојанство свих грађана Републике Србије.
Један од таквих је и иступ госпође Прпе Бранке, историчарке, која је омаловажавала данашњи дан, што је законом забрањено и законом кажњиво.
Госпођа Бранка Прпа би морала да зна да се историја пише на основу историјских извора, а не на основу идеолошких ставова и предрасуда. Један од таквих је свакако и постмодернистички псеудоиндивидуализам под фирмом којега се данас продају рестлови банкротираног марксизма и бакуњинизма. Интервју на Б92  може само да  наслути шта се од поменутих рестлова налази у багажу Бранке Прпе. "Контроверзни" Карађорђе је "ослобађао" Србију и "понашао се" према политичким противницима. Као неко ко дуго живи и једнако дуго памти, није ми тешко да замислим како би ослобађање и понашање изгледали да није било "контроверзе". И све то не само без историјских извора, него и директно против њих. Супротстављајући идеологију и пропаганду научној истини, неко је давно рекао: "Тим горе по чињенице..."

Је ли ово још један ђак из школе "политичке изузетности"?  Нека госпођа најпре демитологизује себе и своје, па онда нека пређе на друге.

Надамо се да ће за добробит свих нас поводом изјаве пренете на Б92 и дневног листа Блиц, надлежни испитати све околности ове противдржавне и противуставне изјаве.

Грађани Србије заслужују бољу будућност !
Нема развијене Србије без паметне  и радне Србије!

Информативна служба - Покрет за развој СрбијеНови сад
15. Феб 2012.
« Остала саопштењаНОВОСТИ
 • 1

  1
  13. Jan 2013. | Одбор Београд
 • 1

  1
  13. Jan 2013. | Одбор Нови Сад
 • 1

  1
  13. Jan 2013. | Одбор Ниш
 • Курс динара поразан по садашњост и будућност Србије

  Пре само пар недеља, већина економиста се сложила да ће курс динара у 2012. години остати стабилан. Нешто опрезнија мањина је процењивала да ће курс бити стабилан бар у првој половини године. Логика која стоји иза оваквих прогноза не базира на економским анализама. Предвиђања почивају на процени о томе како ће реаговати они који одређују судбину динара. Та логика је прагматична, вероватно тачна,...

  13/02/2012. | Одбор Нови Сад
 • Посета Покрета за развој Србије и Двери рањеним Србима на КиМ

  Представници "Покрета за развој Србије" су на иницијативу "Покрета за живот Србије" (Двери) посетили рањене Србе на северу Косова и Метохије.
  Том приликом, рањеним Србима уручена је новчана помоћ.
   
  Повређени Срби који се налазе у Косовско-митровачкој болници показали су јаку вољу и снагу да истрају од одбрани својих породица и кућа, упркос боловима које су изазване бојевим мецима...

  30/09/2011. | Одбор Београд
 • Србија увезла више од 25 000 тона јабуке

  За главу би се ухватио српски сељак када би знао да смо у току 2010. године увезли више од 8.400 тона црног лука и чак 25.000 тона јабука. Земља која „пола Европе може да храни” у иностранству је набавила и око 5.000 тона пасуља, као и више од 600 тона шаргарепе, показују подаци граничне Фитосанитарне инспекције Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Увезли смо нешто мање од 4.800 тона...

  13/01/2011 | Одбор Ниш
 • Поступак против Ђелића због управљачких права

  Агенција за борбу против корупције упутила је Прекршајном суду у Београду захтев за покретање прекршајног поступка против Божидара Ђелића јер законском року од 30 дана од избора на функцију није пренео управљачка права у предузећу „Хоусе оф Еуропе Инвест Б.В.” које је 100 одсто у његовом власништву. У саопштењу Агенције наводи се да је, проверавајући тачност података из Извештаја о...

  18/01/2011 | Одбор Београд
pridružite nam se
ГАЛЕРИЈА
Srbija Mile Dragić Novi Sad Beograd
За чланове